3/01/2010

חוגגים 770 כניסות לבלוג!


מזל-טוב! הגענו ל-770 כניסות לבלוג, יהי-רצון שתיכף ומיד ממש נזכה להתגלות המלאה והמושלמת של הרבי שליט"א מלך המשיח, ונזכה לפרוץ את כל ההגבלות שעוד נותרו בעולם, ומתוך שמחה וטוב לבב!

פורים בקוצ'ין - חלק ג' - חלוקת משלוחי מנות

לאחר התפילה חילקנו למטיילים ולאנשי הקהילה משלוחי מנות, כל אחד מאנשי הקהילה קיבל את המשלוח מנות בשמחה מיוחדת, והעבירו ביניהם וככה הם קיימו את מצוות משלוח מנות, וגם מתנות לאביונים הם העבירו דרכי סכום כסף עבור עניים יהודים – פעם המנהג המקומי היה שכולם היו מחלקים לעניים שהיו צריכים, אבל כיום כשנשארו רק שרידים מהקהילה הם נוהגים לתת לעובדים ההודים שעובדים ברחוב היהודי, אבל כמובן שבזה אי אפשר לצאת ידי חובת מצוות מתנות לאביונים.



אפשר לראות בתמונות את כל אנשי הקהילה עם משלוחי מנות מיוחדים וגדולים, בהמשך הם שמו את תמונת הרבי שליט"א מלך המשיח בבית, זה היה אחד הדברים המשמחים של פורים בקוצ'ין

















פורים בקוצ'ין - חלק ב' - שירת "פורים היום"



בסוף התפילה כל אנשי הקהילה נעמדו מחוץ לבית הכנסת עם דפים מצולמים, והתחילו לשורר בהתרגשות רבה שיר שכתב אחד מזקני הקהילה לפני כמאה שנה, ומאז המנהג לשיר את זה מיד אחר התפילה בפורים בבוקר, כולם יחד שרו את זה עם תנועות ידיים והתרגשות מיוחדת, כל המטיילים הצטרפו לשירה והיה ממש מיוחד! חלק מהמיוחדות של השירה הזו, שבשונה מכל הפעמים שמנסים לצלם את אנשי הקהילה והם מאוד מתנגדים, הרי שהפעם הם היו בשמחה כל כך גדולה שלא הפריע להם בכלל שמישהו מצלם אותם!...




והנה מילות השיר:
פזמון:
פורים היום פורים לנו. שתו שכרו אחי.
שמחו היום עשה לנו נסים אלוקים חי:

בימי מלך אחשורוש בקום המן עריץ.
א-ל נוקם נקמת ישראל. גדר ארחות פריץ: פזמון...

נמלא הצורר חמה. עת כרעו לו כל ברך.
ומרדכי בן הימיני. הוא אך ירוק ירק: פזמון...

הכין לו עץ יעצוהו. זרש עם אוהביו.
לתלות עליו את מרדכי אחר הרוג אויביו: פזמון...

העת שמעה על מרדכי הוא מכרם חמר.
זרש אמרה להמן מר. מר לי עליך מר: פזמון...

הגם לכבוש המלכה. שפתי מלך צפצפו.
עוד לא הרים ראשו צורר ופני המן חפו: פזמון...

שירה שרו עם לא אלמן. כיום נטבע פרעה.
עת תלו על העץ המן. אותו עם כל זרעו: פזמון...

שמחה לבשו ויגילו. מרדכי והדסה.
שמחו כיום שבעתים. בו יאיר שמש צח: פזמון...

פורים בקוצ'ין - חלק א' - קריאת המגילה



ההכנות לפורים כאן היו קצת שונות מכל בית חב"ד אחר בהודו, כאן יש את הקהילה היהודית, יש בית כנסת שבו יש מגילה והיינו צריכים להיערך לקריאת מגילה בבית הכנסת.

ב"ה לשבת הזו היו כעשרים מטיילים שעשו איתנו את השבת, תפילות בבית הכנסת וסעודות השבת, וגם בשבת ביום היה מניין – שבת עשירית ברציפות!!!

כבר לפני השבת הצטיידנו בכל מיני מתיקה שנשלחו לנו מהארץ, קניית צלופנים ועטיפות והתכוננו למשלוחי מנות ולחגיגות הגדולות של פורים.

במוצ"ש בשעה 8 התאספו בצורה חגיגית כל הקהילה, מראה מרשים ביותר, הזקנים כולם לבושים בלבושי חג, חלק אפילו טיפ-טיפה מחופשים, ולקריאת המגילה היינו סה"כ כ-30 אנשים ונשים, את המגילה קרא ג'וני – יוסף הלגוואה, זקן העדה, לבית הכנסת יש 2 מגילות, האחת שלהם עתיקה יותר, והשנייה עזר ויצמן בביקור הממלכתי שהוא ערך בהודו הוא העניק את זה כמתנה לבית הכנסת. את המגילה הזו ג'וני נתן לי על-מנת שאוכל לקרוא בה גם בבית חב"ד ליהודים שמעוניינים לשמוע מגילה.

את הקריאה עצמה ג'וני (יוסף הלגוואה) קרא במנגינה קוצ'ינית עתיקה, כשלפניה הוא מברך את הברכות במרץ ובחיות במנגינה מיוחדת, וכן לאחרי הקריאה הוא קרא את "שושנת יעקב" במנגינה קוצ'ינית מיוחדת.




אחרי הקריאה הקהילה דאגה לכיבוד קל, ואנחנו המשכנו הביתה, שם קראנו שוב את המגילה עבור אלו שלא שמעו את הקריאה בבית הכנסת, והמשכנו לסעודה חגיגית אל תוך הלילה.



אחרי סיום הסעודה התחילה העבודה האמיתית, להכין אוזני המן שאת הניסויים עליהם ערכנו לפני שבת, הכנו כמות מספקת של משלוחים לפי מה ששיערנו שתהיה כמות המטיילים, ואז העבודה הגדולה היא לסדר את משלוחי המנות לכולם, הכנו משלוחים מיוחדים לאנשי הקהילה, עם תמונה של הרבי מלך המשיח ופירות וקצת ממתקים משהו מאוד מכובד, ולמטיילים משלוחים קטנים עם תדפיס של מצוות החג ודגלון משיח לכל אחד. עבודת ההכנה הזו הסתיימה עמוק אל תוך הלילה..





בבוקר בשעה 9 נסענו לבית הכנסת, גם הפעם ב"ה התקבצו מעל מניין של יהודים, חלקם מקומיים וחלקם מטיילים, את הקריאה בתורה ובמגילה אני עשיתי, הקריאה לוותה בהרעשה חזקה על כל המן, ואת הפסוקים ומרדכי יצא וכו' וליהודים היתה אורה ושמחה, קראו אנשי הקהילה במנגינה מסולסלת ומוטעמת בצורה מאוד מיוחדת.






מעניין לראות בין התמונות את זקני הקהילה עטורים בטלית ותפילין במנין בבית הכנסת - דבר שלא קרה כמעט בשנים האחרונות.







לאחר התפילה חילקנו למטיילים ולאנשי הקהילה משלוחי מנות, כל אחד מאנשי הקהילה קיבל את המשלוח מנות בשמחה מיוחדת, והעבירו ביניהם וככה הם קיימו את מצוות משלוח מנות, וגם מתנות לאביונים הם העבירו דרכי סכום כסף עבור עניים יהודים – פעם המנהג המקומי היה שכולם היו מחלקים לעניים שהיו צריכים, אבל כיום כשנשארו רק שרידים מהקהילה הם נוהגים לתת לעובדים ההודים שעובדים ברחוב היהודי, אבל כמובן שבזה אי אפשר לצאת ידי חובת מצוות מתנות לאביונים.

בהמשך היום לקראת ערב ערכנו סעודת פורים חגיגית עם אוכל כיד המלך! ומתוך שמחה וטוב לבב באמירת לחיים ובשירה וזמרה.

יחי אדוננו מורנו ורבינו מלך המשיח לעולם ועד